• Myyntitoimisto
    ma-pe 8.00-17.00
  • la 10.00-14.00
  • (09) 3507 790
    toimisto@erikoishoylays.fi
  • Malmin kauppatie 43
    00730 Helsinki

Yrityksestä

Helsingin Erikoishöyläys Oy on erikoistunut korkean laadun puutuotteisiin: listoihin, paneeleihin, lattialautoihin, terassilautoihin, saunatuotteisiin, tilaustyö- ja muihin tuotteisiin.

Toimintamme juuret ulottuvat aina 1930-luvulle Helsingin Jätkäsaareen, lähelle Länsisatamaa. Sataman laajentuessa toiminta siirtyi 60-luvulla Helsingin Malmille. Nykyisellä nimellä, Helsingin Erikoishöyläys Oy yritys on toiminut vuodesta 1996. Helsingin Erikoishöyläys jatkaa Länsipuu Oy:n ja Länsilista Ky:n perinteikästä höyläystoimintaa.

Länsipuun ja Länsilistan perinteitä kunnioittaen olemme valmistaneet ja varastoineet Helsingin vanhoja profiileja. Sivustomme Helsingin vaakuna-merkillä varustetut mallit ovat perinteisiä Helsinkimalleja.

Parhaita vanhoja perinteitä ja käytäntöjä seuraamalla, kiinnitämme erityistä huomiota jokaiseen tuotannon vaiheeseen. Parhaanlaatuista puuta tulee sekä suurilta, että pieniltä sahoilta. Mänty, jota käytämme suurimmassa osassa tuotteistamme, tulee pääasiassa Pohjois-Suomesta, jossa se kasvaa hitaammin. Pohjois-Suomalainen mänty on parempi rakenteeltaan ja siinä on vähemmän oksia. Toiseksi tärkein raaka-aineemme, kuusi, tulee Uudeltamaalta ja Etelä-Hämeeltä. Molemmat, sekä mänty että kuusi, ovat PEFC-sertifioituja. Muu puutavara tulee Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta ja Pohjois-Amerikasta. Harkitsemme huolellisesti mistä hankimme raaka-aineemme ja priorisoimme raaka-aineet, jotka ovat PEFC- tai FCA(link)-sertifioituja. Jotkut tukit sahaamme itse. Kaikki raaka-aineet ovat aina huolella lajiteltuja ja sahattuja eri tavalla riippuen puusta ja laadusta.

Seuraava askel puuntuotannossa on lämpökäsittely, joka on erittäin tärkeä. Meillä on tällä hetkellä käytössä 6 kuivaus kamaria Mühlböck-automaatiolla, jota pidetään yhtenä parhaimmista. Olemme ylpeitä siitä, että puuta kuivataan oikeassa lämpötilassa ja oikeassa ilman suhteellisessa kosteudessa, riittävän hitaasti. Tämä takaa vakaan puun käyttäytymisen. Raaka-aineet puulattioille kuivataan 6%:iin. Raaka-aineet paneeleille ja listoille kuivataan 12-14%:iin, mikä pitää puun vielä joustavana, useimpien profiilien tuotantoa varten.

Kun puu on oikein kuivattu, se on valmis höyläystä varten. Helsingin Erikoishöyläys höylää erikoisprofiileja ja tekee tarvittavat terät itse. Terien valmistuttua, höyläämme listat hitaasti pienentääksemme aaltojen muodostumista tuotteen pinnalle. Käytämme Weinig Powermat-järjestelmää listojen valmistukseen ja Weinig Hydromat-järjestelmää käytetään paneelien ja lattialautojen valmistukseen.

Pintakäsittelyt suoritetaan pääosin ruiskulinjassamme, jossa voidaan valita värisävy ja kiiltoaste tarpeen mukaan. Tuotteet voivat olla maalattuja tai petsattuja/lakattuja tai öljyvahattuja.

Kaikki tuotteemme valmistetaan parhaista raaka-aineista, hyvällä höyläys jäljellä ja mittatarkasti asiakkaan tarvitsemalla profiililla. Ammattiylpeytemme ja asiantuntijuutemme takaavat tuotteidemme korkean laadun. Tarkastamme aina käsin tuotteiden laadun.

Ympäristövastuullisuus

Suurimmalla osalla puutavarasta, jota me käytämme tuotannossamme (kuusi, mänty, koivu) on PEFC-sertifikaatti, mikä takaa puun laillisen alkuperän ja meidän toimittajiemme vastuullisen lähestymistavan metsänuudistamisen ja metsien ekosysteemin elinkelpoisuuden suojelulle ja ylläpitämiselle:

PEFC on kansainvälinen voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö ja yksi maailman suurimmista metsän sertifioinnin järjestelmistä. Tällä hetkellä enemmän kuin 260 milj. hehtaaria metsistä käytetään PEFC standardien mukaisesti. PEFC kattaa koko toimitusketjun ja asettaa erityisiä vaatimuksia kaikille sen osallistujille. Voitte tutustua PEFC sertifikaattien järjestelmän yksityiskohtiin virallisilla kotisivuilla.

Top